Koja je razlika između misije i umjetnosti i stilova zanata?

K

Nije neobično vidjeti određeni predmet dekor kuće označen kao "misija / umjetnost i obrt". To dovodi do zablude da su ova dva stila jedno te isto, iako to nije istina. Kućni dodaci u misijskom stilu neće nužno odgovarati onima u stilu umjetnosti i zanata, mada stilovi sadrže neke sličnosti. Poznavanje razlike između njih može vam pomoći razlikovati ih u trgovinama, posebno kada kupujete kućni pribor i dekor i želite stvoriti autentičniji prostor.

Identifikacija: Misija Styling

Začudo, termini "misija" i "zanatlija" međusobno su zamjenjivi. Ova dva stila odnose se na potpuno isti stil arhitekture i uređenja doma. To se dogodilo kao i mnoge stvari danas: putem medija. Da skratim, putnički prodavač namještaja Stickley Craftsman razgovarao je s novinarom, koji se okrenuo i upotrijebio izraz "misija" za namještaj iz kataloga koji je prikazan "u španjolskoj misiji", umjesto da koristi termin obrtnik. Otada se izraz zaglavio i sada se lako upotrebljava naizmjenično s pojmom "obrtnik".

To bi se reklo, znanje otkud stila ne pomaže razlikovati kako izgleda. Obrtnik je zapravo varijacija stila umjetnosti i obrta. Nastao je krajem 19. stoljeća i početkom 20. stoljeća. Sadrži veće, deblje linije od onih koje se prikazuju na umjetničkom i obrtu stiliranom namještaju i komadima za uređenje doma. Ove su linije bile čiste i neuglađene, bez prekomjernih ukrašenih detalja, već ravnih linija i kutova s ​​vrlo malo dodatnih, nepotrebnih ukrasa.

Identifikacija: Styling umjetnosti i zanata

Kao što je već napomenuto, proizvodi namještaja i uređenja doma dizajnirani su s debljim i većim linijama. Umjetnost i zanat odnosi se na stil iz kojeg se razvijala misija (zanatlija). Umetnički i obrtni stil uređenja doma započeo je tijekom kasnih 1800-ih, nešto malo prije nego što se počeo stvarati stil misije / zanata.

Namještaj u stilu umjetnosti i zanata jednostavan je, ali elegantan. Ima tanjih linija, ali jednostavnih i lijepih oblika. Za razliku od stylinga misije, namještaj za umjetnost i obrt i drugi predmeti za uređenje doma sadržavali su malo ukrasa: ručno rezbarenje, umetke u drvu, suptilnu zakrivljenost i tako dalje. Ove naizgled manje razlike zapravo mogu pomoći u olakšanju uočavanja razlike između uređenja doma umjetnosti i zanata i dekoracija kuće.

Kad spoznate ove naizgled suptilne razlike, brzo možete započeti razlikovati namještaj, kućni pribor i dekor koji je majstor ili misija i one komade koji su umjetnost i zanat. Mnogi su pod dojmom da su svi ovi stilovi jedno te isto, ali poznavanje osnova, uključujući razliku u debljini linija i upotrebu umetka, pokazuje koliko su ti stilovi doista različiti.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta