Kako djeluje pirsing tijela – pojave i učinci ovog postupka oštrice

K

Tjelesni piercing (definiran kao bilo koji pirsing izvan standardnog piercinga ušiju) postao je toliko popularan oblik tjelesnih modifikacija da se između pet i deset posto stanovništva Sjedinjenih Država u nekom trenutku svog života prepustilo barem jednom obliku njega , U većini slučajeva, jednom kada osoba dobije pirsing tijela, oni slijede prvi s više. Ima puno razmatranja; međutim, kako biste bili sigurni da je vaš pirsing na tijelu izveden sigurno kako ne biste završili s infekcijom ili loše obavljenim piercingom koji može ostaviti neugodan ožiljak.

Nije prodor uha, dušo …

Postupak dobrog pirsinga tijela nije isti jer je potrebno probušiti uši. Većina piercinga za uši koji vidite da se rade u tržnom centru ili prodavaonici nakita uključuju upotrebu pištolja za probijanje koji brzo puca na stvarni naušnički uložak kroz ušku. To može biti u redu za područje tijela koje ima meko tkivo i lako se probija, ali to nije dobra ideja za druge dijelove tijela iz nekoliko razloga.

Prvo, nije tako precizan kao igla, tako da njegovo postavljanje uvijek neće uspjeti. Baš kao i kod svakog pištolja, postoji i povlačenje zbog kojeg je cilj netočan. Drugo, sila pištolja prouzročit će modrice i oštećenja kože što nije potrebno i usporit će proces ozdravljenja. Treće, pištolj za piercing se ne može u potpunosti sterilizirati, tako da postoji veći rizik od infekcije. Poruka je jasna – nikad ne napravite pirsing tijela pištoljem za piercing. Uvijek se obratite profesionalcu koji slijedi postupke koje je odobrilo Udruženje profesionalnih probijača (APP).

Nakon što dođete u salon za piercing, nekoliko koraka do procesa piercinga koji će se dogoditi kako bi se osigurao uspjeh piercinga i vaše zdravlje i sigurnost. Svaki od ovih koraka treba slijediti i ništa preskočiti.

Izbacivanje preliminarnih postupaka

Morate biti udobni u okruženju i ugodni sa svojim piercerom prije nego što krenete naprijed s bilo čim. Ako vas pokušati žuriti kroz postupak bez odgovora na vaša pitanja ili vas ne olakšava, ne nastavljajte. To ste dugoročno preuzeli, tako da na vama je ako želite s tim proći.

Potrebno je popuniti papirologiju i nemojte dopustiti da vam probojni salon govori drugačije. Dobar studio za piercing uvijek vodi točne zapise kako bi osigurao zdravlje i sigurnost svojih klijenata. Ako bi se ikad pojavilo pitanje kontaminacije ili neke druge opasnosti za zdravlje, mora vas moći kontaktirati. Ako ste maloljetni, oni moraju imati potpis vašeg roditelja ili staratelja, koji moraju biti prisutni u trenutku piercinga.

Sterilizacija – jedini put do sigurnog piercinga u tijelu

Sterilizacija je najvažnija u pirsingu tijela – područje za piercing mora biti sterilno, ruke piercera moraju biti sterilne, alati koji se koriste moraju biti sterilni, a igla za probijanje mora biti sterilna.

Poseban prostor za sterilizaciju trebao bi biti dostupan u provaliji za piercing u kojoj djeluje autoklav s toplinskom parom. Autoklav je jedini odobreni uređaj za sterilizaciju koji može dovoljno zagrijati alate kao što su pincete na dovoljno visoku temperaturu da ubije sve bakterije. Prije početka bilo kakvog pirsinga, sav će se alat sterilizirati u autoklavu i pažljivo položiti na čistu pladanj. Nakon toga, neće ih dotaknuti sve dok vaš piercing ne započne, i to samo vaš piercer kad sigurno očisti i rukavice, baš kao što bi hirurg.

Ne možete biti previše čisti

Također će se očistiti stolica ili stol za piercing, obično brisanjem s antibakterijskim sprejom i krpama za jednokratnu upotrebu ili papirnatim ručnicima kako bi se spriječilo ponovno zagađivanje. Neće vam biti dopušteno da uđete i pripremite se za svoj piercing sve dok to područje ne bude spremljeno i sterilizirano.

Igle koje se koriste za piercing tijela su sterilne i pojedinačno upakovane, a niti jedan ugledni piercer nikada neće koristiti iglu koja se već koristila. Kad ste probijeni, paket sterilne igle treba otvoriti u vašoj prisutnosti neposredno prije vašeg piercinga. Isto vrijedi i za vaš starter nakit – treba ga zatvoriti u sterilnu ambalažu i otvoriti samo u vašoj prisutnosti.

Piercer će oprati ruke i zapešća antibakterijskim sapunom i osušiti ih prije nanošenja rukavica za jednokratnu upotrebu. U ovom trenutku, on će biti spreman započeti vaš piercing.

Pripremni rad podrazumijeva ravne piercinge i manje komplikacija

Pravilnim rukavicama ruke vaš će piercer prvo provjeriti područje koje želite probušiti kako bi utvrdilo jeste li zaista kandidat za vrstu piercinga tijela koje tražite. U nekim slučajevima može vam reći da uvjeti nisu primjereni.

Na primjer, ako na području koje želite probosti dođe do oštećenja hrskavice ili velikih ožiljaka. Također će vam reći imate li trenutni rez ili stanje kože što znači da biste trebali odgoditi piercing. Ako je to slučaj, kako biste zaštitili svoje zdravlje i spriječili moguće probleme niz liniju, on neće ići dalje s postupkom. Ako sve izgleda u redu, on će vam to reći pa ćete prijeći na sljedeći korak.

  • On će se presvući u svježi par rukavica nakon što obradite vašu kožu i pregledate područje.
  • On će očistiti područje koje će biti probušeno antibakterijskom otopinom.
  • On će sterilnim markerom za jednokratnu uporabu područje koje će biti probušeno označiti.
  • Imat ćete priliku provjeriti oznaku (ako je potrebno u ogledalu) prije nego što on prijeđe na pozornicu probijanja.
  • Pitat će vas jeste li spremni za postupak piercinga i omogućiti vam trenutak da se ugodno smjestite.
  • Rasporedit će svoj alat pri ruci i otvoriti sterilni paket s probodnom iglom.

I sada ste spremni za pravi posao – sam piercing!

Ali prvo, riječ o tim probijajućim iglama …

Igle za probijanje nisu vaše prosječne šivalne igle ili gurnuti pin. Igle za piercing su visoko specijalizirane i dizajnirane su posebno za probijanje mesa, a pritom uzrokuju najmanje moguće količine boli. Također pomažu poticati brže i čišće zacjeljivanje od obične igle.

Ove se iglice također isporučuju u raznim mjerama prilagođenim određenim vrstama piercinga. Na primjer, ako vam se probije bradavica, piercer vjerojatno neće htjeti koristiti ništa manje od mjerača 12 (manji je mjerač, veća je igla), dok usnicu ili nosnicu možete probiti s 14 ili 16 izmjerili. Deblji mjerači sprječavaju migraciju na područjima sklona ovom kretanju nakita i sprječavaju kidanje piercinga u nježnijem tijelu.

Igle za probijanje izrađene su od kirurškog čelika – istog materijala od kojeg su izrađene bolničke skalpele i lancete. To osigurava da su biokompatibilni sa svim tipovima kože i da neće izazvati alergijsku reakciju. Također su izuzetno oštri jer su laserski urezani s preciznim rubovima tako da se čistim prorezuju kroz kožu bez suzenja i povlačenja. Igle za probijanje su šuplje, a ne čvrste, tako da zapravo probijaju malenu rupu koja probija kroz kožu, a ne probijaju kroz kožu.

Te šuplje iglice ostavljaju čistu, preciznu rupu u tijelu koja će se zacijeliti relativno brzo, dok obična igla (koja je u usporedbi s mnogo dosadnija) zapravo gura svoj put kroz kožu, suzujući i modrirajući kožu na putu.

Zbog toga profesionalna igla za probijanje pruža puno manje bolno piercing s minimalnim modricama, a mnogo je sigurnija i jednostavnija za vaše tijelo.

Glavni događaj – piercing tijela

Osnovni postupak je isti za većinu piercinga, ali svi pierceri imaju svoj način postupanja. Neki će piercere stisnuti područje klincima kako bi stabilizirali područje prije stavljanja igle, dok drugi radije koriste čvrstu ruku i vlastitim očima da vode iglu. Ako se osobi koju probuše čini da bi mogao zalećiti, vjerojatnije je da će se za učvršćivanje područja i držanje kože na mjestu upotrijebiti klinčići ili kirurške kliješta. To ne boli, a jednostavno je osigurati da ne dobijete krivo mjesto.

Kad se igla uskladi s oznakom, probijač će vas posljednji put pitati jeste li spremni, a zatim brzo progurati iglu. Neki piercei koriste plutu kao podlogu, drugi ne. To obično traje samo trenutak i čini se da vam netko teško steže kožu. U većini slučajeva, nakupljanje do sada je daleko gore od stvarnog piercinga. Područja koja su osjetljivija uključuju područje genitalija i most nosa.

Starter nakit mora biti kvalitetan

Nakon što se igla izvadi, starter nakit se odmah postavlja na mjesto. Jedna od najvažnijih stvari koje treba znati o starter nakitu je to da se on stavlja u otvorenu ranu, što je zapravo svježi piercing. Očito ne želite da vaš nakit za početnike predstavlja nešto što može izazvati alergijsku reakciju ili infekciju.

Postoje tri materijala koja profesionalni pierce prepoznaju kao početni nakit zbog svoje visoke kvalitete, čistoće i male učestalosti alergijskih reakcija:

  • Hirurški čelik
  • titanijum
  • 14K ili 18K zlata

Ostali materijali imaju veću vjerojatnost da izazovu ili alergijsku reakciju, odbacivanje piercinga od strane tijela ili migraciju piercinga.

Starter nakit je općenito prsten od perlica ili mrena. Piercer će odabrati odgovarajuću veličinu za područje koje je malo veće od onoga što biste inače nosili kako biste omogućili malo natečenosti, što je i normalno prvih nekoliko dana nakon novog piercinga. Zavrnut će krajeve na novom nakitu i osigurati da je čvrsto na svom mjestu.

U ovom trenutku, piercer će ukloniti ovaj set rukavica i staviti još jedan svježi set, očistiti područje oko novog piercinga i ispitati ga posljednji put. Omogućit će vam da pogledate svoj novi nakit za tijelo, dok objašnjava naknadnu njegu i eventualne probleme na koje biste trebali paziti. Također će vam dati popis detaljnih uputa za njegu koje ćete ponijeti sa sobom.

Prije nego što krenete, odvojite nekoliko trenutaka za opuštanje ili u sobi za probijanje ili u čekaonici, jer ponekad adrenalin i žurba mogu ostaviti malo svjetlosne glave. Jednom kada se osjećate stabilno i sigurni u sebe, dobra je ideja nabaviti nešto poput voćnog soka za piće ili lagani zalogaj. Vaš je piercing završen!

Što ako želim probati body piercing?

Ako volite modifikacije tijela, možda razmišljate o pirsingu. Stvarno nije dobra ideja iz više razloga. Ako želite isprobati piercing, učinite to na pravi način – postanite potpuno obučeni, licencirani profesionalac. Bez odgovarajućeg treninga i razumijevanja pravilnih tehnika sterilizacije riskirate ožiljke, infekcije i trajno oštećenje područja.

Korištenje improviziranih alata za piercing, poput šivanja igala, također je velik rizik jer se jednostavno ne mogu pravilno sterilizirati. Čak i zagrijavanje na otvorenom plamenu (poput upaljača) neće ubiti sve bakterije. Jedini zajamčeni način ubijanja svih mikroba je autoklavom ili primjenom zapakiranih, sterilnih kirurških igala. Čak i tada se cjelokupno područje i svi alati moraju pravilno sterilizirati.

Ako vas istinski zanima piercing, smatrajte to ne hobijem ili trenutnom aktivnošću, već karijerom. Postati naučnikom u piercing salonu znači istovremeno naučiti pravilnu tehniku ​​i naučiti zanat, kombinirajući vaše interese sa načinom za život.

Pripravnik obično trenira najmanje godinu dana pod licenciranim profesionalnim piercerom koji uči sve aspekte sterilizacije, piercinga i korisničkih usluga. U mnogim se državama traži da pohađaju tečajeve prve pomoći, krvnih patogena, anatomije i drugih zdravstvenih i sigurnosnih standarda i praksi. Vi ćete promatrati piercing i raditi s postupkom sterilizacije nekoliko mjeseci prije nego što zapravo napravite neki piercing, ali kad to napravite, napravit ćete ga pravilno i profesionalno. Dobro mjesto za saznanje više informacija nalazi se putem web stranice Udruge profesionalnih probijača http://www.safepiercing.org,

Ovaj članak o "Kako djeluje Piercing tijela" prepisan je s dopuštenjem.

Copyright 2004 Evaluseek Publishing.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta