Savjeti fleksibilnosti borilačkih vještina

S

Svatko tko je gledao program borilačkih vještina ili isprobao borilačke vještine zna da je fleksibilnost vrlo važna, jer se uvijek krećete. Prije nego što krenete u trening i naučite različite pokrete, važno je da napravite neke vježbe istezanja. To pomaže u fleksibilnosti borilačkih vještina. Često je zanemareni dio treninga borilačkih vještina. Da biste maksimalno iskoristili prednosti treninga zajedno s poboljšanjem raspona pokreta morate biti fleksibilni. Vježbe za poboljšanje vaše fleksibilnosti moraju se raditi na dosljednoj osnovi, a položaji se drže dovoljno dugo da se vaše tetive i mišići mogu na kraju prilagoditi i prilagoditi različitim položajima u koje borilački sportovi stavljaju vaše tijelo.

Pridržavanje programa koji uključuje vježbe istezanja ne samo da pomaže u fleksibilnosti zglobova, već također može poboljšati vaše performanse borilačkih vještina. Ako je navika redovito istezati zglobove, mišiće i ligamente, vaše će tijelo vremenom postati ukočeno. Ove vježbe istezanja ne morate raditi svaki dan, ali preporučuje se da to radite najmanje tri puta tjedno. To će vam pomoći da zadržite sve pozitivne prednosti fleksibilnosti borilačkih vještina. To će također pomoći da poboljšate svoju fleksibilnost.

Kao što je spomenuto, vrlo je važno da se držite različitih poza koje su povezane s fleksibilnošću borilačkih vještina koja se proteže dovoljno dugo da bi vaše tijelo prepoznalo promjenu. Ako naletite na ove fleksibilnosti i vježbe istezanja, to neće učiniti vašem tijelu ništa dobro. Predloženo vrijeme za držanje ovih poza je petnaest do šezdeset sekundi, ali mogu se izdržati i duže. Za razliku od mnogih rutina vježbanja, nećete preopterećivati ​​mišiće ako predugo držite poza. Zapravo, što duže možete držati pozu, opušteniji će vam zglobovi ili mišići postati.

Drugi ključni čimbenik fleksibilnosti borilačkih vještina je koliko je intenzivno istezanje ili poza. Poze bi trebalo izvoditi pažljivo, kontrolirano, a ne žuriti kroz njih. Ako ih radite prebrzo ili istegnete ligamente predaleko, mogli biste prouzročiti kontrakciju mišića i uzrokovati dislokacije, zategnutost ili čak suzenje mišića ili ligamenta. Morate prisiliti svoje tijelo da se prilagodi tako da može postati udubljenije, ali pronalaženje prave ravnoteže između nedovoljnog i previše može biti teško pa ćete osigurati pronalaženje ravnoteže. Osjećati se bolje i vidjeti tijelo ukočenije nije nešto što će se postići preko noći, ali može potrajati nekoliko tjedana. Prvih nekoliko dana, ili čak tjedana, možete otkriti da se vaše tijelo osjeća ukočeno i boli, ali to je prirodno.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta