Dobivanje Piercinga za tijelo – što očekivati

D

Evo scenarija: napravili ste svoje istraživanje, razmislili ste o svom životnom stilu i konačno ste spremni za piercing tijela. Prvo putovanje u salon za piercing može biti nervozno iskustvo, ali možete umanjiti stres ako razumijete što možete očekivati ​​tijekom svog piercing iskustva.

Uvijek idite u profesionalni salon za piercing. Nikada se nemojte probijati u trgovačkim centrima ili trgovinama lancima. Ako slijedite ove dvije maksimume, neizmjerno ćete umanjiti svoje šanse za infekciju. Izviđanje salona za pirsing u vašoj općoj blizini – i zapamtite, samo zato što uđete u salon za piercing, ne znači da se morate odmah probiti tamo. Ako poznajete nekoga tko je primio piercing tijela iz određenog salona, ​​raspitajte se o njegovim iskustvima.

Iako je internet također dragocjen resurs u određivanju salona koji odgovara vama, ništa ne odskače kada ste ušli u prodorno mjesto i stekli osjećaj za okoliš. Iako je svaki salon različit, neki su aspekti koji osiguravaju uspješan piercing univerzalni. Želite biti sigurni da je probojni salon dobro osvijetljen, kako bi stručnjaci mogli vidjeti što rade; također želite biti sigurni da profesionalci koriste igle za jednokratnu upotrebu, autoklavnu dezinfekciju svojih alata za jednokratnu upotrebu, rukavice od lateksa (ili neku vrstu rukavica za jednokratnu upotrebu, ako ste alergični na lateks), i savršeno je u redu pitati osobu da tamo radi na korak po korak objašnjenja njihovog procesa sterilizacije.

Osim učenja o svakoj metodi probijanja radi osiguranja sterilizacije, važna je tvornica i pogled na cjelokupnu čistoću prodavaonice. Pirsing salon koji je prljav i prljav mogao bi biti pokazatelj kako postupaju sa svojim nakitom i alatima. Kao što liječnički ured obično sjaji čisto, profesionalni studio za piercing trebao bi imati isto okruženje.

Slobodno razgovarajte s piercima koji tamo rade. Ako vas profesionalci uveličaju, odgovorite na vaša pitanja na zadovoljstvo i strpljivi su i nesretni kada razgovaraju s vama … čestitam! Možda ste naišli na pravi piercing studio za vas. Ako vam pierceri ne daju doba dana ili su nepristojni i snobby, potpuno je razumno napustiti trgovinu i ne probijati se tamo. Probijanje proboja pomalo je ranjivo iskustvo, pa želite biti udobni za što bolje rezultate.

Ako ste mlađi od određene dobi (a dob ovisi o mjestu u kojem živite), možda će vam trebati roditelj ili skrbnik koji će vas pratiti u studiju za piercing. Suglasnost roditelja obično vrijedi samo kad je obrazac za roditeljski pristanak potpisan ispred stupova. Ako ste prekoračili dobnu granicu, možete posjetiti piercing salone kad god je njihov posao otvoren.

Kad ste pronašli mjesto na kojem se želite probiti, možda ćete možda trebati zakazati sastanak. Većina piercing mjesta prihvaća walk-ins, ali ponekad organiziranje određenog vremena čini cijeli proces bržim.

Sad to varira od jedne do druge salona, ​​ali općenito govoreći, pokupit ćete svoj nakit i platiti prije nego što se probijete. Ukupan iznos koji dugujete ovisi o dvije stvari. Prvo, platit ćete nakit, i drugo, platit ćete za mjesto piercinga (mjesto na kojem vam tijelo probija). Na primjer, probijanje spirale s prstenom u obliku zavoja obično košta manje od probijanja pupka zakrivljenom remenicom.

Kad dođe vrijeme za probijanje, odvest će vas u zasebnu sobu ili područje. Stolica na kojoj ćete ležati ili sjediti snažno podsjeća na zubarsku stolicu. Vaš će piercer očistiti područje oko kojeg ćete se probiti antiseptikom, označite mjesto gdje misli da će piercing izgledati najbolje (ako dođete u redu ili ga preuredite ako želite), i koristeći potpuno sterilne rukavice, iglu i nakit, dat će vam se novi piercing. Obično je u redu dovesti nekoga sa sobom u sobu (ali prvo pitajte svog piercera), a u redu je napraviti mali čavrljanje. Dobar piercer želi da vam bude ugodno; iako stvarni piercing (tj. igla kroz kožu i naknadno postavljanje nakita) traje nekoliko sekundi, čitavo iskustvo u piercing studiju može trajati od deset do trideset minuta. Možda ste nervozni prije nego što igla probije kroz kožu, ali utješite se u činjenici da je zamišljena bol uvijek gori od doživljene boli.

Nakon što je piercing započeo i ako smatrate da je piercer dobro obavio posao, vrlo je razumno tipnuti piercer (naravno, u nekim se zemljama tipping ne primjenjuje). Vaš piercer može predložiti rješenje za čišćenje nakon njege, što je vrlo korisno i jeftino. Pažljivo slušajte postupke naknadne njege, koji vas piercing stručnjak savjetuje da slijedite. Ako se nakon piercinga osjećate lagano, vrtoglavo ili neobično sretno, to oslobađa adrenalin i endorfin (dva hormona osjećaja). Međutim, ako osjećate vrtoglavicu, slabost ili imate poteškoće s disanjem, samo sjednite na stolicu dok se ne smirite i ti osjećaji ne prođu.

Probijanje u profesionalnom okruženju uistinu je najbolji način da se izmjene i ukrase tijela. Ukratko, želite čisto i sterilno okruženje i želite da vaši piercing-i budu obučeni, sterilni i prijateljski raspoloženi. Sretno pronađite piercing studio koji je baš za vas i uživajte u svojim novim piercingima!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta