Razumijevanje boli pirsinga

R

Mnogi su zabrinuti zbog boli prilikom razmatranja tjelesnih piercinga, ali donji bi podaci trebali olakšati vaše brige i dati vam do znanja što možete očekivati.

Pirsing tijela provodi se širom svijeta otkad su ljudi imali oruđe za njegovo provođenje, a korijeni su često ležali u ritualu i ranoj religiji. Međutim, to se također smatra uljepšavajućim procesom, pa se i danas pirsing provodi u modernom društvu kao osobno ukrašavanje i kao oblik rituala. Iako je to uvijek bilo uobičajeno, posebice u pogledu probijanja ušiju u civiliziranom društvu, tijelo je u posljednje vrijeme postalo još popularnije u modernim civilizacijama. Jedno od problema s body piercingom je razina boli za očekivati ​​i kako to varira između različitih vrsta piercinga.

Bol koju osjećate tijekom samog pirsinga povezana je s vrstom tkiva u kojem je zahvaćeno. U mesnatu ušnu je školjku lako prodrijeti i općenito je manje bolna noža od liječnika ili medicinske sestre. Razina boli je lagana – u stvari ista kao i trn ruža. Međutim, ako želite tragični prolaz ili neko drugo tkivo hrskavice, poput gornjeg dijela uha, tada će biti bolnije jer tkivo ne prodire tako lako. Međutim, priznajmo to: da je bol bila značajna i nepodnošljiva, takvi piercingi tijela ne bi bili toliko popularni kao što su bili. Isto se odnosi na jezik, bradavice i genitalije.

Iako je bol kratka, mogli biste patiti od stalnog trljanja piercinga o odjeći ili drugim dijelovima kože. To se posebno odnosi na područja kao što su genitalije i pupak – ako bilo koji nakit tamo uhvati vašu odjeću, a izrez je ispupčen ili prsten, to bi moglo dovesti do napuštanja piercinga (plus bolne boli!). Stoga biste trebali paziti na ukrase koje koristite: na primjer, kopče će biti manje vjerojatne za odjeću od prstenova.

Infekcija je još jedan problem s kojim se možete suočiti i koji može dovesti do boli. Na primjer, piercing jezika nije tako lako držati podalje od klica kao jedan u uhu – ovo bi moglo izgledati teško vjerovati, ali činjenica je. Vaša su usta općenito puna mikroba. Važno je da posao imate profesionalno, a ne amater ili 'prijatelj rođaka'. Profesionalci znaju opasnosti od infekcije i mogu vam savjetovati kako izbjeći takvu infekciju. Vrlo je važno slijediti točno date savjete za čišćenje, jer se mnogi piercingi provode na područjima vašeg tijela sklona bakterijskoj aktivnosti.

Nijedan telesni piercing nije potpuno bez boli. Bol koja je uključena kreće se od laganog uboda ušnice ili obrve do značajnije ozljede uzrokovane probijanjem tvrdog hrskavičnog tkiva i mišića poput vašeg jezika. Međutim, ništa od ove boli nije toliko loše da odvraća ljude od toga. Bol koju osjećate lako se može predvidjeti prema osjećaju tkiva: ako je osjetljiv, poput ušiju, bol će biti lagana, ali ako se osjeća teško, poput hrskavice tvrdih dijelova vašeg uši, onda će vjerojatno boljeti više. Također slijedi da će osjetljivija područja vašeg tijela, kao što su labijalni ili jezični piercing, biti bolnija zbog veće koncentracije živaca u tim dijelovima vašeg tijela.

Vaša tolerancija boli može biti veća ili niža, ali to možete učiniti sami i izbjeći probijanje osjetljivijih dijelova tijela. Međutim, općenito, stvarna bol koja je doživljena tijekom samog postupka kratkotrajna je i za koju većina vjeruje da je vrijedna toga. Poslije toga morate paziti i osigurati da izbjegnete infekciju nakon uboda. Učinite to i vaš će piercing biti uspješan uz minimum osobne boli i stresa.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta