Borba s vražjim psima vrućim i teškim borilačkim vještinama

B

Đavoli psi su, naravno, marinci iz Sjedinjenih Država, a borilačke vještine koje proučavaju nazivaju se MCMAP, što znači program borilačkih vještina Marine Corps.

Vojsku su dugo zanimale stvari poput ručne borbe, nazvane i CQC (Close Quarter Combat).

U početku su marinace najviše zanimali bajonet i tehnika rezanja, jer su se oni oslanjali na ukrcavanje na brodove.

Tijekom Prvog svjetskog rata iste su tehnike postale korisne u rovovima, a marinci su počeli razvijati naprednije metode borbe kako bi nadopunili svoje zalihe.

Između svjetskog rata pukovnik Anthony Biddle taknuo je umjetnost poput boksa, hrvanja, savatea i mačevanja kako bi se standardizirao način borbe ruku u ruke.

Tijekom pedesetih, narednik Gunnery Bill Miller pozvan je da razvije program vježbanja borilačkih vještina, a sastavio je tehnike iz borilačkih vještina kao što su karate, judo, taekwondo, kung fu, boks i jujitsu.

Ovi raniji programi i metode bili su hrabri napori, ali tek su se kasne 80-te godine spojile u ono što se nazivalo LINE metoda. LINE označava linearni angažman neuronskog prevrtanja u borbi za borbu protiv borbe. stvorio ga je Ron Donvito.

Kako se vojska mijenjala, kako se uloga ratnika u modernom vremenu širila, metoda se morala mijenjati i MCMAP je rođen.

MCMAP je prva metoda koju koristi vojska koja zapravo ima razinu pojasa. Ima gomilu tehnika i pokušava se pozabaviti svim rasponima borbe. Razvili su ga potpukovnik George Bristol i narednik glavnog topovskog oružja Cardo Urso.

MCMAP započinje tijekom osnovne obuke (boot camp) u marincima, a od marinaca se očekuje da nastave s nastavom nakon školovanja.

Program je kombiniran s raznim tečajevima vodstva i vojnim činovima, a to je jedan od problema na koji kritičari ukazuju. Ideja da osoba mora steći određeni rang, uz nastavu borilačkih vještina, potiče ideju da se ljudima višeg ranga daju bolji alati za opstanak, a niži se činovi stoga drže na treningu za bolji opstanak.

Ovo je vrlo naglašena pritužba i postoje neki dokazi da se određeni takvi zahtjevi odbacuju.

Ostali problemi s MCMAP-om imaju veze sa pokušajem zauzimanja prekomjernog teritorija. Umjetnost koja uključuje bajonete, borbu s zemljom, borbu nožem, udarne, obuzdavajuće tehnike i tako dalje, širi se tanko.

Iako je MCMAP promijenio vojsku i marine posebno, predstoji još poboljšanja.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta