Koliko su sigurni pirsingi tijela i zašto ih dobiti?

K

S porastom bolesti otpornih na antibiotike, poput hepatitisa C, krivica se stavlja na nesigurne alate koji se koriste za piercing i tetovaže tijela. Oni koji rade u industriji uglavnom su neregulirani bez zdravstvenih provjera ili, ako jesu, toliko su slučajni da se lako može proći neopaženo. U Australiji su vodeće linije koje bi trebalo osigurati da mjesto poslovanja izgleda čisto, kao i umjetnici.

Wow! Kako to funkcionira kada su u pitanju skriveni mikrobi i mikrobi? Ljudi dobivaju pirsing tijela na svim dijelovima tijela, uključujući njihove genitalije, bradavice i jezik. Svakako će trebati pravilno automatizirane alate bez mikroba da se provede bilo koji postupak koji upada u kožu. Da, pirsing tijela je operacija i uglavnom se izvodi bez kirurških smjernica.

Zakoni Novog Južnog Velsa zahtijevaju da osobe mlađe od 16 godina imaju pismenu suglasnost roditelja prije nego što započnu takav posao na svojim tijelima. Koliko je pametan tinejdžer u odlučivanju je li prostor čist i jesu li instrumenti koji se koriste sterilni?

Sigurnosne linije toliko su nejasne da ih mladi ne bi zanimali ako nisu veće inteligencije. U potonjem slučaju vjerojatno ih ne bi vidjeli mrtve u blizini takvog mjesta. Za većinu bi presudili njihovi prijatelji koji su tamo obavljali postupke i preživjeli.

Skrivene nuspojave piercinga i tetovaža tijela često se ne realiziraju neko vrijeme. Mogu dovesti do više od infekcije, jer mnogi trpe užasne psihološke probleme kada se ispostavi da umjetnost za koju su mislili da dobijaju nije ista. Stvari mogu poći po zlu i neki pate od infekcija koje mogu dugo potrajati.

Dok tjelesni pirsing genitalija i bradavica očito pojačava osjetila tijekom stimulacije, normalno tijelo je sposobno na taj način bez njega. Ako nešto nije dobro u tom području, tada bi liječnik mogao biti najbolja osoba koja se savjetuje, a ne netko u trgovini koji želi uzeti vaš novac.

Suština je da nijedan postupak pirsinga nije siguran, a svatko tko ima mozak koji djeluje trebao bi ga dobro razmisliti prije nego što mu se podvrgne. Zašto riskirati alternativu. Hepatitis C i druge bolesti, poput AIDS-a, su ubojice. Bi li držao napunjen pištolj na glavi i povukao obarač? To je otprilike ono što znači ako niste dovoljno sretni da odaberete pogrešnog operatera.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta