Najbolje borilačke vještine za djecu

N

Bez obzira jeste li roditelj dječaka ili djevojčice, osjeća se dobro upisati mlade u program koji će poboljšati njihovo samopouzdanje i pomoći im da se obrane u svijetu. Ali kako odabrati najbolju borilačku vještinu? Ovisno o tome gdje živite i vašoj spremnosti da olakšate internetske časove borilačkih vještina, možda ćete morati donijeti odluku na temelju onoga što je dostupno u vašem području. Ako ste voljni postaviti granice i odrediti vrijeme da vaše dijete nauči borilačke vještine kod kuće putem internetskog programa, tada su vaše mogućnosti neograničene.

Kao dijete moja je kći pohađala niz različitih borilačkih vještina, uključujući: Kenpo karate, ATA taekwondo, olimpijski stil taekwondo, Kung Fu, Tai Chi, Aikido i Toshindo. Moj suprug i ja uzeli smo verzije za odrasle u isto vrijeme i istraživanjem borilačkih vještina saznali smo da je Taekwondo najjednostavnija borilačka vještina koju treba naučiti. Ovo je borilačka vještina kojom smo se obvezali i ni na koji način ne žalim.

Penjali smo se u teretani za penjanje u gradu i s parkirališta, gledali bismo učenike obližnje škole Kung Fu kako izvode prekrasne okrugle ishode koji su bili tako impresivni, jedva sam čekao da to isprobam. Tako smo tog dana preskočili penjanje i prijavili se za Kung Fu gdje smo dva sata tjedno održavali dva sata nastave godišnje. U našem četvrtom razredu, instruktor je pohađao čitavo studentsko tijelo kao parovi okrenuti jedan prema drugome i dvije minute smo spavali sa svakom osobom. Razred su činili studenti od bijelog do prvog stupnja crnog pojasa, a pošto sam već primio svoj crni kaiš u taekwondou, očekivao sam puno više od crnih pojaseva Kung Fu. Ali do kraja časa naučio sam da je crni pojas prvog stupnja u Kung Fuu više nalik zelenom pojasu u taekwondou (barem u toj školi). Bilo je teško pretočiti cvjetne Kung Fu pokrete u nešto što nalikuje obrani ulice.

Aikido je bio zanimljiva borilačka vještina, ali kao ženska osoba ne volim grappling jer na kraju, jednom kada me netko zgrabi, ako su jedini pokreti za koje znam da se hvataju potezi, ishod će se temeljiti na mojoj težini i težini mog protivnika , To vrijedi i za dječake i za muškarce. Sviđa mi se ideja o zajedničkim bravama i vjerujem da u određenim okolnostima mogu djelovati u moju korist, ali moja je kći vježbala kroz borilačke vještine da udara u oči, vrat i orahe prije nego što bude prekasno. Zglobovi su relativno milosrdni u usporedbi s nožem za dušnik. I iskreno, u situaciji samoobrane, želim da se moja kćer ponaša s izravnom brutalnošću u vlastitoj obrani. Želim da ona ide za očima, a ne za ružičast prst, ali to je samo moje mišljenje.

Toshindo je bio šala. Jedva prolazi čak i kao kazališni poduhvat. Jednom me je muškarac pokušao pribiti i rekao sam: "Ali moja je ruka slobodna i gledaj … izvirujem ti oči."

Rekao je, "Ne, ti to ne bi učinio."

Rekao sam: "Da, hoću."

Svađali smo se naprijed i natrag. Nakon nastave, odlučio sam da se naša obitelj neće vratiti.

Kenpo Karate bio je još jedna neposredna borilačka vještina, slična taekwondou. Udarci i udarci u karateu i taekwondou imaju linearniju kvalitetu od Kung Fu-a što ih čini lakšim za učenje i praktičnijim. Dijete može naučiti udaranja i udaranja u bilo kojoj od ovih borilačkih vještina i one će odmah postati korisne. Čak i ako vaše dijete nikada ne treba udarati drugu osobu, bit će bolji nogometaši za sve svoje vježbe i vjerojatno će imati manje vjerojatnosti da će se ozlijediti kad padnu i oni.

Kad za svoje dijete odaberete školu borilačkih vještina, razmislite o svojim ciljevima. Nadate li se da će se oni moći braniti na ulici? A koliko ste se godina spremni posvetiti njihovom školovanju borilačkih vještina? Ako želite da vaše dijete napusti dobar osjećaj samoobrane u roku od godinu ili dvije, potpišite ih za Taekwondo ili Karate. Ako ih želite pohađati satove četiri ili više godina, Kung Fu može imati impresivnije rezultate. Ako želite da vaše dijete konkretno nauči grappling, Aikido nudi niz kompliciranih poteza koji će zavladati bilo kojeg srednjoškolskog trenera hrvanja.

Odluka je tvoja. Sretno!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta