Značenje i simbolika iza tetovaže Lotusovog cvijeta

Z

Cvjetovi lotosa su nevjerojatni i imaju snažne simboličke veze s mnogim azijskim religijama, posebno u cijeloj Indiji. Cvijet lotosa započinje kao mali cvijet dolje na dnu ribnjaka u blatu i patki. Polako raste prema površini vode neprestano se krećući prema svjetlu. Jednom kada dođe na površinu vode cvijet lotosa počne cvjetati i pretvara se u prekrasan cvijet.

Unutar hinduizma i budizma cvijet lotosa postao je simbol za buđenje u duhovnoj stvarnosti života. Značenje lagano varira između dviju religija, ali u osnovi obje vjerske tradicije pridaju značaj cvijetu lotosa.

U moderno doba značenje tetovaže cvijeta lotosa povezuje se s njegovom religioznom simbolikom i značenjem. Većina ljubitelja tetovaža smatra da tetovaža lotosa predstavlja život općenito. Kako cvijet lotosa izraste iz blata u objekt velike ljepote, tako se i ljudi rastaju i pretvaraju u nešto ljepše (nadamo se!). Tako simbol predstavlja borbu života u njenom najosnovnijem obliku.

Lotus cvijetne tetovaže također su popularne ljudima koji su prošli kroz teško razdoblje i sada izlaze iz njega. Kao i cvijet, bili su na dnu blatnjavog, prljavog dna ribnjaka, ali su se uzdigli iznad ovoga kako bi prikazali objekt ljepote ili druge ljepote, ovisno o slučaju. Tako tetovaža ili cvijet lotosa mogu predstavljati i teško razdoblje u životu koji je prevladao.

Cvijet i božur lotosa također su dva cvijeća koja su vrlo popularna među japanskim umjetnicima tetovaža i čine veliki kompliment tetovažama Koi Fish. Ironično je da se dvije koi ribe i cvjetovi lotosa često mogu naći u istom ribnjaku ispred hrama. Koi riba je simbol tipično za snagu i individualizam.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta