Tattoo losioni – kako odabrati najbolji za svoju tetovažu

T

Iako će se većina umjetnika za tetoviranje složiti da biste prva tri dana nakon što ste dobili svježu tintu trebali koristiti A&D mast za zaštitu svoje nove tetovaže, daleko je manje dogovora o tome koji će ljekoviti proizvod koristiti tri tjedna nakon toga. Znamo da očišćenu kožu treba nježno očistiti blagim sapunom bez mirisa i toplom vodom. Ali što trebate nanijeti na očišćenu kožu da zaštitite svoju novu tintu i potaknete proces ozdravljenja? S toliko mnogo losiona za tetovaže na tržištu, možda se teško odlučiti ili ih čak i rastaviti. Međutim, postoje sastojci mnogih uobičajenih losiona koji zapravo mogu oštetiti vašu tetovažu, dok bi se ostali sastojci trebali smatrati potrebnim komponentama bilo kojeg dobrog losiona. Prvo ćemo pregledati sastojke koji ne bi trebali biti u vašem losionu, a zatim sastojke koji bi definitivno trebali biti u vašem losionu.

Rizik od oštećenja nove tetovaže je velik – može se zaraziti ili se tinta može ogrebati ili izblijediti. Potrošili ste vrijeme, brigu i puno novca u razvoju svoje tjelesne umjetnosti – ne želite li je zaštititi? Ipak mnogi losioni za tetovaže sadrže sastojke poput vazelina, voštane tvari koja kožu toliko gusto da je uopće sprečava da diše – a to je kisik koji koža treba zacijeliti. Neki losioni sadrže parabene koji su povezani s rakom kože. Konačno, drugi sadrže alkohol koji nadražuje vašu kožu i isušuje je u točno vrijeme koje vam je potrebno da održavate kožu vlažnom! Ovo su sastojci za koje biste trebali biti sigurni da se ne nalaze u bilo kojem losionu koji nanosite na tetoviranu kožu.

Suprotno tome, postoji mnogo sastojaka koji su izvrsni za ljekovitu tetovažu i trebali bi biti uključeni u bilo koji učinkovit losion za tetovažu. Jedan od njih je ulje čajevca, koje potiče ozdravljenje i pomoći će vam da vam se koža umočena brže zacijeli. Drugi je lješnjak vještica, koji smanjuje upalu i svrbež. Lješnjake vještica pružit će vam neizmjerno olakšanje za vrijeme najcrnjih razdoblja liječenja vaše tetovaže. Drugi bitni sastojak je cinkov oksid – zdrava krema za zaštitu od sunca koja štiti od sunčevih štetnih UV zraka koje mogu biti posebno štetne za ljekovitu tetovažu. Vitamini A i E također su važni u takvom losionu jer vlaže i njeguju kožu, a biljni glicerin pomaže koži da zadrži vlagu. Svi su ovi sastojci ključni u pomaganju tetovaži da zaraste i trebali bi biti prisutni u svakom losionu koji kupite.

Potencijalni negativni učinci na vašu tintu lošeg losiona za tetoviranje su previše da bi preuzeli rizik. Posljednje što želite nakon što uložite svoje vrijeme, srce i novčanik u novu tetovažu jest da je morate preraditi, prekriti ili ukloniti jer je neispravno zacijelila. Vrijedno je uložiti u dobar losion koji sadrži zdrave sastojke koji promiču ozdravljenje i ne sadrže potencijalno opasne sastojke. Takvi losioni ne moraju biti skupi – u stvari, neki su čak i jeftiniji od štetnijih! Ne rješavajte se – osigurajte da vi i tinta dobijete samo najbolje.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta