Njega tetovaža: 7 osnovnih postupaka

N

Prvo, uvijek poslušajte savjet koji vam je dao umjetnik za tetoviranje za njegu tetovaža. Svakako pitajte koji su postupci naknadne njege tijekom cijelog postupka ozdravljenja vaše tetovaže.

pakiranje

Umjetnik za tetoviranje obično nanese nešto masti i obloži tetovirano područje prije nego što napustite salon, kako bi spriječio infekciju tetovaže. Infekcija može biti uzrokovana prljavim rukama, prljavom odjećom i bilo kojim bakterijama u zraku kojima je dozvoljeno da dođu do sirovog područja. Postoje dva stava misli između umjetnika za tetoviranje kada zamotaju tetovažu.

  1. Umjetnik koristi gazu koja omogućava da tetovaža diše što je bitno za proces ozdravljenja. Međutim, kako svježe tetovaže plaču krv i limfne tekućine to može procuriti kroz gazu i na vašu odjeću. Također se ponekad gaza zalijepi za tetovažu, pa kad skinete gazu možda ćete morati nanijeti hladnu vlažnu (vodenu) spužvicu da omekšate područje prije uklanjanja, tako da nijedna boja tetovaže ne skida se.
  2. Umjetnik koristi pričvršćeni film / omot koji sprečava da krv i tekućina prodire na vašu odjeću i ne lijepi se za tetovažu. Loša strana je da tetovaže trebaju udahnuti zrak, tako da omotač / film ostavite samo dva sata. Ako se znoj tijela pojavi ispod folije / omotača, to će uzrokovati razvoj bakterija i dovesti do infekcije tetovaže.

Pranje

Nakon uklanjanja omotača, istuširajte se i operite tetovirano područje toplom vodom i bez mirisnim antibakterijskim ili antimikrobnim sapunom poput Provona. Koristite samo prste za nježno ispiranje masti, krvi i tekućina i ne koristite krpu za pranje. Krpe za pranje su previše oštre za ranu i mogu izazvati krvarenje tinte. Osušite područje (ne trljajte) papirnatim ručnikom ili čistim ručnikom.

Mast

Tijekom 3 do 5 dana, dva puta dnevno, nanesite antibakterijsku ljekovitu mast kao što je Bepanthen ili krema bogata vitaminima A i D. Nemojte koristiti vazelin, lanolin, alkohol, kalamin losion ili Neosporin, što može uzrokovati crvene izbočine koje mogu ukloniti tintu na vašoj tetovaži. U osnovi koristite samo masti bez mirisa i bez kemikalija koje mogu naštetiti vašoj tetovaži. Prilikom nanošenja masti potreban je samo tanak sloj, tetovažu treba ostaviti vlažnu, ali ne i kašastu, pa pričekajte 10 minuta da se mast uvuče u kožu i obrišete suvišnu mast. Želite da tetovaža bude vlažna, ali i da diše kako bi se spriječilo prekomjerno ostrugavanje kože.

Odjeća

Nosite labav odjeću koja se neće trljati protiv tetovaže. Odjeća prianjanja može ukloniti zaštitni sloj kože preko tetovaže što će povećati vrijeme zarastanja i moglo bi ukloniti boju tetovaže i uzrokovati infekcije. Novu odjeću prije upotrebe treba oprati jer mnoga nova odjeća sadrži toksične kemikalije koje sadrže i višak boje.

hidratiziraju

Nakon 5. dana trebali biste hidratizirati tetovažu otprilike 2 tjedna. Prijedlog bi bilo da koristite Keri ili vazelin kremu za intenzivnu njegu. Ne ponovno zalijepite tetovažu, jer zavoj može ukloniti tetovažu nakon uklanjanja, a također uklanjati tintu s tetovaže. Ako je potrebno ponovno zavoj zbog radnog okruženja, potražite savjet svog umjetnika za tetoviranje.

Sunce i voda

Prvih 3 do 4 tjedna presudno je vrijeme za održavanje izgleda i dugovječnosti vaše tetovaže. Držite tetovažu daleko od izravne sunčeve svjetlosti jer uzrokuje blijeđenje. Potrebno vam je samo otprilike 3 minute da vam tetovaža izgori jer je koža toliko osjetljiva. Nakon što se tetovaža potpuno zacijeli i izađete na izravno sunčevo svjetlo, uvijek nanesite zaštitni blok od 30SPF kako biste osigurali da tetovaža ne izblijedi. Ne vodite tetovažu vodom – ne plivajte u slanoj vodi, bazenima, lječilištima, vrućim kupkama ili ne dopuštate da vašu tetovažu zaliva voda pod tušem.

Šišanje i ljuštenje

Otprilike od 3. do 10. dana, vaša tetovaža može se ošišati ili oguliti. Nanesite topli vlažni oblog na krastaču 5 minuta, 2-3 puta dnevno, da omekša krasta i ostavi da sam od sebe padne. Ne bira krastu. Koristite hidratantnu kremu samo za piling kože, a ne šuga, ostavite da se krastice osuše. Ako je krasta svrbež, ostavite je, nemojte je brati! Pljesnite područje da biste kontrolirali svrbež rukom.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta