Smanjenje tetovažne boli – 6 osnovnih još previdjenih koraka koje morate slijediti

S

Budući da je umjetnost oblik izražavanja, nije ograničena samo na digitalnu umjetnost, slike, glazbu i mnoge druge, već se može označiti i na koži. Tetovaža, najčešći oblik tjelesne umjetnosti, nije svaki sjaj i samoizražavanje, ali također povlači i bol. Međutim, mnogi entuzijasti, pa čak i umjetnici za tetoviranje, priznaju da bol može biti zarazna i zato se stalno vraćaju u salon za tetovaže.

Kada si nabavite tetovažu, trebali biste se pripremiti za bol koju uzrokuje. Neki bi pomislili da je to poput uboda insekta ili peckanja, ovisno o pragu boli osobe. Ali u područjima gdje ima manje mesa poput gležnja, vrata ili zapešća, bol je intenzivnija u usporedbi s dobivanjem tetovaža na uobičajenom mjestu.

Budući da je dobivanje prilično bolno, prvo se morate pripremiti prije nego što prođete postupak. Dobivanje informacija i priprema za ono što očekujete izbjegava tjeskobu i nervozu što može uzrokovati više boli. Postavka uma smanjuje opaženu bol.

Evo kako smanjiti bol od tetovaža:

1. Izbjegavajte pijenje alkohola prije postupka

Kao dio pripreme nikad se ne napijete kad dobijete tetovažu. Iako se u filmovima i pričama kombiniraju opijajući se i pijući, to nije dobra ideja, jer može dovesti do većeg krvarenja što na kraju može uzrokovati više boli.

2. Tijekom postupka popiti spremnu vodu za piće

Drugi način kako smanjiti bol je ostati hidriran u cijelom procesu. Umjetnici predlažu da se njihovi klijenti hidriraju najmanje 36 sati prije nego što im se doda koža jer dehidracija može uzrokovati probleme, a što je najgore, možete se onesvijestiti dok napreduje.

3. Napravite vježbu disanja

Duboko i stabilno disanje uvijek je dobra praksa da se izbjegne bol. Udahnite, izdahnite. Razgovarajte s umjetnikom o tome kako vam može pomoći u tome.

4. Pauza za predah

Kad bol postane previše ili mislite da se možete nositi s njom, uvijek možete zatražiti od Umjetnika da napravi stanku i stanku. Ovo se također preporučuje, jer ležanje, sjedenje ili obavljanje bilo kojeg položaja mogu biti zamorni.

5. Odvratite pozornost

Također, pokušajte razgovarati s prijateljem ili gledati televizijsku emisiju ili slušati dobru glazbu ili čak razgovarati s umjetnikom kako biste mu odvratili pažnju i zaboravili na umetanje igle u vašu kožu.

6. Uzmite sredstvo za ublažavanje boli

Konačno, kada se postupak provede, predlaže se da iz ljekarne dobijete lijekove protiv bolova kao što su NSAID ili mefenamičnu kiselinu. To su lijekovi bez recepta, tako da nije potreban recept.

Da biste učinkovito smanjili bol od tetovaža i izbjegli probleme, ne naslanjajte se na stranu na kojoj ste dobili tetovažu ili ih čak i ogrebajte. Ne preporučuje se stavljanje balzama ili kreme na to područje jer mogu izazvati iritaciju koja može dovesti do infekcije.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta