Značenje tetovaže ušiju hrta

Z

Jeste li se ikad zapitali što znače tetovaže i zašto tetoviraju vaše hrtkaste uši? Svi hrtnjaci koji su trkači moraju to učiniti i biti registrirani kod NGA (Nacionalne asocijacije za hrt). Obično se tetoviraju u dobi od 2-1 / 2 do 3 mjeseca. Stvarna tetovaža za svako štene mora biti na obrascu "Registracija legla" i prijavljena u NGA do kraja 3 mjeseca. NGA tada dodjeljuje novi registarski broj za svako novo leglo.

Tetovaža na lijevom uhu je registarski broj legla.

Tetovaža desnog uha je kombinacija slova i brojeva koji identificiraju tog određenog psa. Na desnom uhu, gledajući straga od psa do nosa, prvi broj je mjesec u kojem se pas rodio (2 = veljača, 11 = studeni itd.). Drugi je broj posljednja znamenka u godini u kojoj se pas rodio (1 = 2001, 3 = 2003, itd.). Zatim slijedi pismo koje identificira koliko je pasa u leglu. Tako, na primjer, ako u pismu bude 5 štenaca, jedno bi štene imalo slovo A, drugo bi imalo slovo B, drugo C, drugo D i posljednje E. Različiti uzgajivači imaju različite metode branja tko se tetovira prvo, drugo, zadnje. Neki ga biraju prema osobnostima psa, drugi sam čuo za to koji je rođen prvi, drugi, zadnji.

Međutim, tetovaže na vašem hrtu korisne su nakon što ste usvojili svog boka kako biste mogli provjeriti gdje se natjecao, gdje su rodilišta i drugari. Te podatke možete pronaći na http://www.Greyhound-Data.com, Vrlo je zabavno i vrlo zanimljivo vidjeti odakle potiče vaš hrt.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta